René de Bie

De mensen achter Klein Wassink & De Bie

René weet snel een vertrouwelijke sfeer in een groep te creëren. Zijn laagdrempeligheid en humor helpen daarbij. Tegelijkertijd schuwt hij de confrontatie niet. Zo schept hij een veilig klimaat waar echt geleerd kan worden.

Deelnemer training Psychische klachten, werk en verzuim

Profiel

Na mijn studie als ontwikkelingspsycholoog heb ik een opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond. Daarna heb ik geruime tijd gewerkt als arbeidsdeskundige en trainer/consultant in de outplacement- en re-integratie-branche. Hier heb ik zowel op individueel niveau als met groepen gewerkt op het gebied van loopbaanadvisering, mobiliteit, outplacement, verzuimpreventie en persoonlijke effectiviteit. Het accent lag doorgaans op begeleiding van mensen die om psychische redenen (tijdelijk) uit het arbeidsproces geraakt waren. Samen met hen kijken naar (arbeids)mogelijkheden was en is een uitdaging voor me. Sinds 2006 ben ik mede-eigenaar van Klein Wassink & De Bie. Tevens ben ik een van de oprichters van Psyche@Work. Hier houd ik me vooral bezig met arbeidsmogelijkheden voor mensen waarbij sprake is van psychische problematiek. Ik ben tevens als freelance trainer werkzaam bij organisatieadviesbureau Falke en Verbaan.

In mijn werk focus ik me op de kracht en mogelijkheden van mensen. Juist bij mensen met psychische beperkingen kunnen we geneigd zijn vooral te kijken naar wat mensen niet (meer) kunnen. Ik zet graag de mens achter zijn beperking centraal. Door te kijken naar zijn mogelijkheden ontstaan als vanzelf positieve emoties. Dat maakt vitaal en creatief.