Coaching

Werken en leven vanuit kracht door niet meer passende patronen los te laten

Wanneer Coaching

Loop je in je werk al langer tegen dezelfde dingen aan? Begrijp je met je hoofd wel hoe het zit, maar lukt het je niet te veranderen? Heb je het gevoel dat er onvoldoende uitkomt wat er in je zit? Wil je graag weer leven in plaats van overleven? Klein Wassink & De Bie biedt coaching voor executives en hoger opgeleide professionals, die zich graag professioneel willen ontwikkelen.

Waar gaat het over

Vaak gaat het bij coaching om de behoefte je verder te ontwikkelen in je werk of beter te functioneren dan je nu doet.

Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • communicatie en beïnvloeding (bijv. hoe speel ik het ‘spel’);
  • managementvaardigheden (bijv. hoe ga ik om met voor mij lastige situaties en mensen);
  • omgaan met verschillende belangen (bijv. hoe houd ik balans tussen de doelen van de organisatie en mijn medewerkers èn blijf ik zelf ook nog in beeld),
  • omgaan met prestatie/werkdruk (hoe word/blijf ik gezond in mijn werk; hoe bewaak ik de balans tussen werk en privé)
  • omgaan met burn-out

Hoe gaan we te werk

Aan het begin van een traject kijken we naar de vraag, maar vooral ook naar hoe je het graag zou willen. We stellen de doelen vast. Vervolgens herkennen we de belemmeringen (waarom het niet loopt zoals je graag zou willen) èn gaan we vooral ook kijken hoe je weer in jouw kracht komt en je je potentieel nog beter kan benutten. Zodat je daar komt te staan waar je graag wilt staan. Je vergroot tijdens het traject je inzicht in jouw huidige manier van denken en doen en je krijgt nieuwe gedragswijzen aangereikt. Deze oefen je tijdens de gesprekken en in de praktijk.

Boven alles zijn we erop gericht dat we de kern van de zaak raken met steeds in het achterhoofd de gestelde doelen. We zoeken daarbij de diepgang die nodig is, zonder onnodig zaken op te rakelen. Door één en ander ook heel praktisch gestalte te geven, ervaar je dat je dingen werkelijk anders kunt doen èn dat je dat ook daadwerkelijk gaat doen. De frequentie van de gesprekken passen we aan aan het tempo waarin jouw proces verloopt. In het begin spreken we wellicht wat vaker af (één keer per twee weken). Verderop in een traject zullen de tussenpozen groter zijn om ook te zien of het geleerde beklijft.

Wat levert het op

Je haalt uit jezelf wat erin zit zonder jezelf geweld aan te doen. Zo is er sprake van werken en leven vanuit vitaliteit en helderheid.