Mirjam Klein Wassink

De mensen achter Klein Wassink & De Bie

Mirjam is een coach die met ogenschijnlijk een minimum aan theorie (let wel: dit is inderdaad ogenschijnlijk, zij is namelijk goed onderlegd) mij mijn eigen proces laat doormaken waarbij ze elke keer samen met mij een nieuwe stap zet. Zelf houdt ze ondertussen het overzicht over wat er gebeurt en stuurt ze het proces in de richting die je samen hebt afgesproken. Ik verbaas me elke keer weer over de diepgang en het rendement van de gesprekken. Van harte aanbevolen

Hoogleraar VU Amsterdam

Profiel Mirjam Klein Wassink

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie ben ik gepromoveerd op het gebied van persoonsontwikkeling tijdens de volwassenheid. Vervolgens ben ik het bedrijfsleven ingegaan en ben ik tot op heden werkzaam op het gebied van in-, door- en uitstroom van mensen in organisaties. Eerst als senior consultant bij Deloitte, daarna (sinds 2003) vanuit mijn eigen bedrijf, Klein Wassink & De Bie. Mijn opdrachtgevers zijn zowel profit-organisaties (waaronder financiële dienstverlening, farmaceutische industrie) als non-profitorganisaties (waaronder universiteiten, rijksoverheid, gezondheidszorg, welzijnsorganisaties). Tevens ben ik docent en lid van de examencommissie van de master Human Development van Schouten & Nelissen University. Verder ben ik geregistreerd psycholoog NIP met diagnostische aantekening en heb ik de opleiding Integrale Coaching afgerond.

In mijn begeleiding zoek ik steeds weer naar de kern van de vraag. Om van daaruit uit te vinden waar het stagneert en hoe het anders kan. Niet alleen door het te begrijpen, maar ook echt te ervaren hoe het zit. Zodat vaste patronen en overtuigingen jouw blik niet langer belemmeren. Het is mijn ervaring dat pas dan werkelijke verandering plaats vindt en nieuwe oplossingen zich (kunnen) aandienen.

Publicaties

Van angst naar kracht. Waar ben jij bang voor? 
Tijdschrift voor Coaching, juni nr 2, (2015)

Als angst ons in de weg zit, kan coaching helpen. Het leert ons los te komen uit vaste patronen, zodat we weer creatief en vitaal worden.

Lees het volledige artikel

Betekenis in ontwikkeling.
Onderzoek naar persoonsontwikkeling tijdens de volwassenheid.
Uitgeverij Eburon (1999)

Zelfontplooiing en persoonlijk groei van volwassenen staan volop in de belangstelling. Toch is maar weinig bekend over de manier waarop volwassenen zich ontwikkelen. Dit proefschrift doet hier onderzoek naar.

Sorry dat ik de baas ben
Interview (2017) – Intermediair

Marjan moest als onderwijsdirecteur ook haar hoogleraar aansturen. Ze was geneigd teveel te gaan pleasen en liep daarin vast. De coaching hielp haar een nieuw perspectief in te nemen. Waardoor ze weer ruimte en keuzevrijheid kreeg.

Lees het interview

Hoe angst je werk ondermijnt
Artikel (2015) – Schouten & Nelissen

Angst om te falen. Angst voor het verliezen van een baan. Angst om afgewezen te worden. Angst om te presenteren. Angst om te bellen. Wat als je nu jouw angsten op het werk voorgoed kunt overwinnen. Zou dat geen opluchting zijn?

Lees het volledige artikel