Loopbaan­coaching

Bewust loopbaan­stappen zetten vanuit je kwaliteiten, drijfveren en waardes

Wanneer loopbaancoaching

Soms is het tijd om eens stil te staan bij waar je staat in je werk. Ben je nog met de juiste dingen bezig? Past je huidige baan nog wel bij je? Heb je behoefte aan een nieuwe uitdaging in je huidige baan of wil je juist op zoek naar een nieuwe baan? Maar wat dan? En hoe kom je daar? Klein Wassink & De Bie biedt ondersteuning bij het vinden van antwoorden op dit soort vragen.

Waar gaat het over

Afhankelijk van je behoefte kunnen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wat zijn mijn sterke en ontwikkelpunten?
  • Wat zijn mijn waarden en drijfveren in werk?
  • Waar en wanneer kom ik uit de verf?
  • Wat is mijn volgende stap in werk?
  • Hoe benut ik mijn netwerk?
  • Hoe profileer ik me op de arbeidsmarkt?

Hoe gaan we te werk

Aan het begin van het traject bepalen we de doelen van het traject. We kijken wat we nodig hebben om die te behalen. Waar nodig zetten we instrumenten in (bijv. persoonlijkheidsvragenlijst, loopbaanankers, kwaliteiten-kaarten). Steeds houden we ook scherp in het vizier dat er geen oude overtuigingen jou belemmeren (bijv. ‘iets opgeven mag niet’ of ‘ik ben niet goed genoeg’). We willen graag antwoorden die helemaal voor jou kloppen. Niet alleen met je hoofd, maar met hart en ziel. Opdat je echt handen en voeten kan geven aan wie je bent, wat je kunt en wilt.

De frequentie van de gesprekken passen we aan aan het tempo waarin jouw zoektocht verloopt. In het begin spreken we wellicht wat vaker af. Verderop in een traject, als je bijvoorbeeld netwerkgesprekken wilt voeren, zullen de tussenpozen groter zijn.

Wat levert het op

Op basis van de opgedane inzichten heb je je koers bepaald en weet je wat je volgende stap is en hoe je die kunt zetten.