Outplacement

Vanuit vitaliteit en met een frisse blik weer aan de slag

Wanneer outplacement

Wanneer je wordt ontslagen, vraagt dit verwerking van het verlies van je baan. Tegelijkertijd wil je vaak zo snel mogelijk weer aan de slag. Klein Wassink & De Bie biedt via outplacement ondersteuning bij dit proces. Met als doel dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt en je een baan vindt die bij jou past.

Waar gaat het over

Een outplacementtraject bestaat uit verschillende onderdelen. Die zetten we afhankelijk van wat nodig is in.

Verwerking van ontslag

Rondom ontslag spelen vaak de nodige emoties zoals boosheid, verdriet, onzekerheid. Hoe heeft dit zo kunnen lopen, ben ik wel goed genoeg in mijn werk, vind ik wel ander werk etc.? Dit staat het vinden van nieuw werk soms in de weg. Tegelijkertijd, deze emoties zijn er. We kunnen er niet omheen. In een outplacementtraject besteden we hier waar nodig aandacht aan. Opdat je weer met hoofd en hart open staat voor de zoektocht naar nieuw werk.

Loopbaanscan

Het is belangrijk om goed te weten wat je wilt en kunt. Vaak weten we dat wel ongeveer, maar het is prettig om het scherp op je netvlies te hebben. Dat vergemakkelijkt de zoektocht en maakt dat je duidelijker overkomt. Daarom doen we een loopbaanscan. Dit betekent een verkenning van wie ben je (o.a. persoonlijkheidskenmerken vragenlijst, levenslijn), wat kan je (talent/competentieonderzoek), wat wil je (loopbaanwaarden, drijfveren, inspiratie en wensen in beeld). Het resultaat van de loopbaanscan is dat

  1. je je beter kunt presenteren tijdens netwerk- en sollicitatie-activiteiten (hoe kom je over, sterke punten, blinde vlekken etc.)
  2. je inzicht hebt in welke werksituaties/functies je tot je recht komt
  3. je een koers kiest die goed bij jou past
Arbeidsmarkt onderzoeken

Wanneer je goed in je vel zit en weet wat je wil onderzoeken of wat je zoekt, kun je daar de noodzakelijke contacten voor aangaan. Dat doen we als volgt:

  1. Netwerk verder in kaart brengen en advies hoe dit te benutten
  2. Netwerk uitbreiden en kansen creëren
  3. Ondersteuning bij sollicitatie-activiteiten: o.a. netwerkgesprekken voorbereiden (do’s and don’ts), cv-scan, sollicitatiebrieven schrijven, gesprekstraining

Hoe gaan we te werk

Afhankelijk van hoe je in het proces rondom je ontslag staat, richten we het traject in. Heb je veel last van het verlies van je baan, maar weet je wel in welke richting je een baan zoekt? Of is je ontslag eigenlijk juist een opluchting, maar weet je echt niet wat je nu dan wilt? We kijken met jou wat jij nodig hebt om zo snel mogelijk werk te vinden.

Verder ondersteunen we jou ook simpelweg door de gang erin te houden (stok achter de deur), tegenvallers mee op te vangen en te kijken wat de volgende stap moet zijn.

Qua inrichting van het traject zijn we flexibel: aantal gesprekken, duur daarvan als ook frequentie bepalen we steeds met in het achterhoofd de gestelde doelen. Indien nodig, maken we ook gebruik van tussentijds skype-, telefonisch of mailcontact. Zo kan het proces zo optimaal mogelijk doorgang vinden.

Wat levert het op

Je bepaalt vanuit vitaliteit en met een frisse blik je koers en zet nieuwe loopbaanstappen.