Training

Psychische klachten en werk: Van klacht naar kracht!

Wanneer training

In Nederland zijn er op dit moment zo’n drie miljoen mensen met een of andere vorm van psychische klachten. Ervaring en onderzoek tonen aan dat mensen met een psychische aandoening willen en kunnen werken en dat dit hun herstel bevordert. Vaak zijn we in werk geneigd juist de beperkingen vooraan te zetten. Kennis van psychische klachten is nuttig. Maar mensen zijn meer dan hun klacht. Het is van belang om juist te focussen op de mens achter die klacht. Met als resultaat dat die in zijn kracht kan komen en zijn mogelijkheden kan benutten. Klein Wassink & De Bie biedt hiervoor trainingen aan.

Welke trainingen bieden we

De trainingen die we aanbieden zijn voor mensen die werken met mensen met een psychische beperking. Onderwerpen kunnen zijn:

  • Psychische klachten, werk en verzuim
  • Psychische klachten, werk en re-integratie
  • Psychische klachten en arbeidsparticipatie
  • Psychische klachten en woonvaardigheden

Daarnaast kunnen we in overleg nieuwe trainingen ontwikkelen passend bij uw vraag.

Hoe gaan we te werk

Voor een training vindt allereerst een goede afstemming plaats. Waar lopen jullie tegenaan en waar hebben jullie behoefte aan? Van daaruit ontwikkelen wij een training. Onze expertise ligt op het gebied van psychische klachten en werk. Dat wil zeggen dat wij de nodige kennis kunnen overdragen over psychische klachten en hun implicaties. Daarnaast bestaat een belangrijk deel van de training doorgaans uit de toepassing van deze kennis. Steeds vanuit de focus op de mens achter de klacht zodat mogelijkheden niet onbenut blijven.

Wat levert het op

Inzicht in psychische problematiek en mogelijkheden met een duidelijke verbinding tussen theorie en praktijk. Onze trainingen zijn praktisch toepasbaar. Ze bieden duidelijke handvaten waarmee je verder kunt. Klein Wassink & De Bie zet deelnemers in beweging.